+420 730 511 115

head-biomasicko-recepty.jpg

Recepty

Hovězí carpaccio

Recept na hovězí carpaccio zaslala paní Markéta z Pardubic. Použila husičku a upravila ji dle Romana Pauluse, kde se maso ukrojí a rozklepe do tenounka. Husička vypadá jako zmenšená svíčková nebo placatá panenka.

Jen tak vynikne skvělá chuť čerstvého masa.

hovězí carpaccio

SUROVINY:

  • 500 g husičky, nejlepšího kousku hovězího
  • parmezán
  • olivový olej
  • rukola, čerstvé lístky bazalky
  • čerstvě mletá kvalitní sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • fresh folie

 

PŘÍPRAVA:

30 minut

 

RECEPT:

Vybraný kus husičky dokonale očistěte. Aby na mase nezůstala ani blanka. Vezměte si dvě prkénka, položte je vedle sebe a připravte si ještě talíř.

Na jednom prkně nakrájejte velmi ostrým nožem maso na tenké plátky. Uřízněte si fresh folii stejně velkou jako prkno a položte ji na něj. Na jednu stranu položte čtyři kousky, překryjte druhou částí folie a kousky rozklepejte, hladkou stranou paličky na maso, na tenké placičky. Folii otevřete a platečky masa sesbírejte do kuliček a vraťte na původní prkno. Zopakujte to se všemi kousky masa.

Když máte kuličky ze všech plátků, uřízněte si novou folii. Opět ji položte na volné prkno a stejným způsobem jako předtím rozklepejte plátky podruhé. Na talíř je přeneste ve folii. Vrchní část opatrně sejměte, masa položte na talíř a velmi opatrně sejměte folii. Je dobré, abyste si masa rozklepali v bezprostřední blízkosti, aby na talíři ležela pěkně vedle sebe. Zezačátku se vám to asi nebude úplně dařit, maso je tenké a snadno se trhá. Ale nic si z toho nedělejte, postupně na to přijdete. A na chuti to nic nezmění.

Když máte pokrytý talíř masem, osolte, párkrát otočte mlýnkem s pepřem a nakonec pokrajte hoblinami parmezánu. Pokropte olivovým olejem. Můžete pokapat citronem nebo to nechat na každém a citron pouze servírovat na talíři. Natrhejte na drobno lísteček bazalky a přidejte rukolu. Opečte v toustovači chléb a můžete servírovat.

Markéta z Pardubic

 

TIPY:

V masech jsou samozřejmě rozdíly. Pokud tedy uvidíte, že po prvním rozklepání plátku, jsou vidět výraznější tukové žilky, vyřízněte je. Jsou-li tenké jako na fotce, klidně je tam nechte, v puse je ani neucítíte, protože se při druhém rozklepání zcela rozmělní. První den jsem zpracovávala maso, které jsem nijak nemarinovala. Druhá část masa strávila noc v košilce z olivového oleje, citronu a mořské soli. Oboje  je dobré, zkuste sami.

 

Posílat novinky

Kalendář rozvozu

červen 2019
Po Út St Čt So Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Doprava do domu

Rozvoz masa-dopravné

 

Volejte +420 730 511 115

Dovezeme Vám masíčko až do domu

Copyright © 2019 Ekofarma Arnultovice. Všechna práva vyhrazena.