+420 730 511 115

head-biomasicko-recepty.jpg

Recepty

Svíčková Stroganov

Pravá svíčková dodá pokrmu slavnostní punc. Postačí i falešná svíčková pérko nebo jiné hovězí maso vhodné na grilování.

Vychutnejte si Svíčkovou Stroganov s hranolkami nebo rýží.

Svíčková StroganovSUROVINY:

  • 1kg falešné svíčkové pérka
  • 3ks cibule minimálně
  • 500g zakysaná smetana
  • 2 lžičky mouky
  • 2 lžičky kečup jemný
  • máslo
  • sůl, pepř

 

MNOŽSTVÍ:

4 porce

 

RECEPT:

Maso nakrájíme přes vlákna na plátky, řádně naklepeme a nakrajíme na nudličky. Cibuli nakrajíme na plátky.

Nejlépe ve woku rozpustíme dvě lžíce másla se dvěma lžícemi oleje, pak přidáme maso a opékáme jej, můžeme maso již při opékání mírně osolit a opepřit. Potom přidáme cibuli, promícháme, dosolíme a dopepříme a opékáme dalších 5-10 minut.

Posypeme moukou, promícháme a opékáme ještě 3 minuty, pak přidáme střídavě zakysanou smetanu a kečup, vše řádně zamícháme, dle potřeby dochutíme a necháme přejít varem. Až vytvořená omáčka zhoustne, je jídlo hotové.

Podáváme nejlépe s hranolkami nebo rýží.

 

TIPY:

Nevylučujeme použít i obyčejnější zadní hovězí (kýta vrchní šál), ale maso již pak nebude tak úžasně jemné a křehké jako z výše uvedených druhů hovězího masa.

Posílat novinky

Kalendář rozvozu

říjen 2019
Po Út St Čt So Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Doprava do domu

Rozvoz masa-dopravné

 

Volejte +420 730 511 115

Dovezeme Vám masíčko až do domu

Copyright © 2019 Ekofarma Arnultovice. Všechna práva vyhrazena.