+420 730 511 115

Nákupní košík biomasicko.cz

 

 x 

košík je prázdný

Svíčková pravá

Pravá svíčková Tenderloin steak je nejjemnější hovězí maso. Vhodná na bifteky, steaky, pravý škrábaný tatarák nebo carpaccio.
Hodnocení: Nehodnoceno Array
Cena
Modifikátor variant cen
Základní cena s DPH990 Kč
Prodejní cena990 Kč
Sleva
Cena / kg:990 Kč
Způsob balení:
Vyberte prosím způsob balení.

Pravá svíčková je velice ceněná část hovězího masa, umístěná pod bederní páteří a podél ní. Tato svalovina je vystavena velmi nízké námaze a z toho důvodu je toto maso jemně vláknité, křehké, jemné a libové.

Pravá svíčková je na zadním konci silnější. Tento konec se nazývá palec. Palec je vhodný na pečení, dušení, minutky, steaky i bifteky. Úzký přední konec se nazývá špička. Špička se hodí na medailonky, soté a tatarský biftek.

Pravá svíčková se porcuje napříč průběhu svalových vláken, čímž se ještě zvýší jemnost jednotlivých porcí. Řezům ze svíčkové se říká bifteky. Pravá svíčková je nejčastěji připravována na pečení. Svíčkovou lze dále protahovat slaninou, nakládat do marinády a připravovat na smetaně.

 

Vhodnost na grilování podle nás  = 100%

Na grilování tohoto masa opravdu nejde nic pokazit - tato svalovina je velmi libová a díky tomu, že není zvířetem prakticky k ničemu využívána je 100% křehká. STEAK z této svaloviny se Vám bude na talíři úplně rozpadat, což samozřejmě někdo ocení a někdo zase ne :-). Doporučujeme nakrájet na plátky 2,5-3 cm, pak položit na pánev a cca 15 sekund nechat z každé strany zatáhnout, aby nevytékala šťáva, pak grilovat na maximálně rozpálené pánvi nebo kameni po dobu 2,5-3 minuty z každé strany, poté je vhodné nechat steak tkzv. dojít v troubě o teplotě cca 70 stupňů Celsia po dobu 10 minut.

 

Vakuově baleno v den bourání !!

 

 

 

Minimální trvanlivost a podmínky skladování:

 

Minimální trvanlivost našeho masa při vhodném skladování garantujeme 30 dnů od předání zákazníkovi. Do této doby je vhodné maso spotřebovat nebo případně zamrazit, kosti vakuujeme jen na přání - každopádně u nich trvanlivost jen 5 dní.

 

Čemu říkáme vhodné skladování? Maso je nejvhodnější skladovat na nejchladnějším místě Vaší chladničky (nejlépe nulové zóně) při teplotě 0-6 stupňů Celsia.

 

Jednotek v balení:1
Zatím zde není žádné hodnocení tohoto produktu.

Volejte +420 730 511 115

Dovezeme Vám masíčko až do domu

Copyright © 2019 Ekofarma Arnultovice. Všechna práva vyhrazena.